Федерер показа характер в Ротердам и е на победа от първото място

от в 22:30 на 15.02.2018
Тодор Беленски

Роджър Федерер надделя над Филип Колшрайбер в изключително оспорван мач. Германецът игра много добре и имаше своите шансове, като поддържаше почти същото ниво като това на противника си, но все пак загуби с 6-7(8) 5-7.

В следващия кръг Маестрото очаква победителя от срещата между Робин Хаасе и Талон Грикспур. Ако успее да запише нов успех, швейцарецът ще стане най-възрастният номер 1 в историята на спорта.

36-ият в световната ранглиста Колшрайбер игра много добре и не отстъпваше на противника си, затвърди добрите впечатления от представянето си, но класата и характерът на Федерер се оказаха непреодолими за него.

Началото на двубоя бе сравнително спокойно за двамата в техните подавания. Като изключим един дюс при начален удар на Колшрайбер, до 6-5 никой не прескочи кота 30 от посрещане.

Федерер бе близо до това да измъкне сета в самия му край, но не успя да реализира брейкбола си в 12-ия гейм, предстоеше тайбрек.

Германецът направи първи минипробив за 2-3. Успя да запази аванса си дълго и си издейства два сетбола с добро воле, но в последния момент швейцарецът върна минибрейка, благодарение на дълбок ретур. Спаси и втория сетбол с хубав сервис.

При 7-7 Федерер успя отново да спечели точка на чужд начален удар, но Колшрайбер отвърна със същото след форхенд уинър. Две точки по-късно обаче световният номер 2 отново надделя в подаването на противника си и затвори сета при 7-6(8).

При 30-15 в третия гейм на втората част Роджър Федерер си издейства два брейкбола, преодолявайки излезлия на мрежата Колшрайбер, но не успя да реализира нито един от тях.

Следващата му възможност за пробив дойде при 5-5, но опонентът му бе максимално агресивен и се добра до дюс с добро воле. Все пак Маестрото стигна нов шанс и този път се възползва.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер показа характер в Ротердам и е на победа от първото място Тодор Беленски
Теми:  
роджър федерер | тенис турнир в ротердам | филип колшрайбер

Коментари





Следвайте ни в Facebook