Федерер призна: Мирка ме окуражи да продължа с тениса

от в 09:53 на 07.04.2018
Калоян Пламенов

Роджър Федерер призна, че именно неговата съпруга Мирка е човекът, който го е окуражил да продължи с тениса.

Преди две години той приключи доста по-рано сезона, като в онези моменти е имал разговори с най-важния човек до себе си.

Завръщането на Маестрото на корта бе впечатляващо и той направи изключителна 2017 година, а освен това през тази година успя да защити трофея си от Откритото първенство на Австралия.

"Вероятно беше вечерта и двамата бяхме сами на масата", разкри Фед Експрес в интервю пред Tages Anzeiger.

"Дори не си спомням, дали говорихме за това, дали трябва да спра с тениса или да продължа и да се опитам да постигам още успехи. По всяка вероятност обаче разговорът ни е бил в тази насока. Тя ми каза, че ако се чувствам добре и уверен, че мога да продължа и да спечеля още някой турнир, не вижда защо трябва да спирам с тениса. Така получих нейната подкрепа". 

"Разговорът ни не беше дълъг. Сегашната ми цел е просто да се наслаждавам на тениса. Кен Роузуол наистина е играл до 40-годишна възраст, но тогава времената са били и доста по-различни от сега. Аз съм повече в светлините на прожекторите. Знаете, около мен има фенове, автографи, снимки и всякакви други неща. Времената са различни".

"Наистина обаче аз се надявам да играя максимално дълго. Понякога се уморявам след мачовете и турнирите и точно, за да мога да се предпазя от травми и да мога да показвам най-доброто от себе си правя графика ми такъв, че да бъде по-лек за мен". 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер призна: Мирка ме окуражи да продължа с тениса Калоян Пламенов
Теми:  
роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook