Федерер пропуска целия клей сезон, включително и "Ролан Гарос"

от в 00:53 на 25.03.2018
Калоян Пламенов

Роджър Федерер ще пропусне целия клей сезон, включително и "Ролан Гарос", за да си вземе известна почивка от тениса. 

Това разкри той след сензационната загуба от 175-ия в света австралиец Танаси Кокинакис във втория кръг на "Мастърс" турнира в Маями, където Маестрото имаше да защитава титлата, която спечели през миналия сезон.

"Реших да не играя на клей. Винаги мисля положително и гледам на всеки мач като на една нова възможност, но за съжаление не успях да намеря начин как да победя Кокинакис и да продължа напред в Маями. Съжалявам за това. Сега ще почивам активно и след това ще се завърна отново на корта и ще започна да работя здраво", коментира Маестрото на пресконференцията след поражението.

"И преди седмица не играх особено добре. Ще трябва да разбера защо, ще имам пред себе си достатъчно време". 

"Днес не се чувствах добре и играх доста плахо. Когато имах своите шансове, тогава взимах грешни решения на корта, а моят противник действаше много правилно и в крайна сметка заслужено продължава напред".

"В началото на втория сет можех да пробия, но не се възползвах от шанса си. Моят противник игра по-добре от мен днес. Играх толкова зле, че заслужавах това отпадане. За мен бе важно, че се възполвах от шанса си да оглавя ранглистата на турнира в Ротердам и се радвам, че го направих". 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер пропуска целия клей сезон, включително и "Ролан Гарос" Калоян Пламенов
Теми:  
открито първенство на франция | роджър федерер | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook