Федерер разказа за проблемите по време на първия си мач и емоциите след него

от в 21:47 на 10.03.2021
Мирела Николова

След като беше извън корта в продължение на 13 месеца и 11 дни, Роджър Федерер се завърна победоносно на тенис сцената с трисетов успех над Даниел Еванс в Доха. Самият Маестро сподели преди мача си, че няма високи очаквания към себе си, но днес показа, че класата му е вечна, а представянето му бе на необходимото високо ниво, за да продължи напред към четвъртфиналите, където го очаква Николоз Басилашвили. 

Още с излизането си на корта на швейцареца му се наложи да се запознае с някои противоепидемични мерки, а също така се обърна към главния съдия - Мохамед Лаяни, с въпрос за това с колко точно време разполага между началото на отделните точки, на който шведският арбитър отговори с широка усмивка. "Забравих, че трябва да си нося сам кърпата, както и че времето за загрявка е 4 минути", призна Роджър на пресконференцията си по-късно. "Освен това часовникът на корта все още не е нещо, с което съм свикнал."

След края на срещата коментира: "До голяма степен съм изненадан, че спечелих. Толкова много се случи през последните месеци. Беше странно в началото на двубоя, когато отново бях сам на корта и нямаше кой да ми каже какво да правя. На тренировките винаги имаше някой, който да ме напътства, докато в мачовете трябва да се справям сам. Не го бях правил от известно време."

"Изключително съм благодарен, че успях да играя пред фенове в първия си двубой, макар да бяха по-малко. Много съм признателен на всички, които излязоха да ме подкрепят тази вечер. Мога да определя днешния си опит като успешен. Наистина - какво прекрасно завръщане!"

Федерер сподели и плановете си за възстановяване след продължилия близо два часа и половина мач: "В момента разговаряте със стар човек. Направих една ледена баня преди малко и не ми хареса. Не възнамерявам да правя това отново. Не съм приемал болкоуспокояващи от девет месеца насам, така че от тази гледна точка съм наистина здрав. Сега планирам да се нахраня и да направя малко упражнения за разтягане. Също така ще си взема душ, ще ми направят масаж и накрая ще спя.

39-годишният тенисист трябваше да се сблъска с още едно нововъведение, а именно онлайн пресконференциите. "Предпочитам стария им начин на провеждане. Въпреки това през последната година ми се наложи да участвам в множество конферентни разговори онлайн. Ако трябва да бъда честен, бяха в изобилие, така че свикнах и изглежда, че системата работи много добре."

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер разказа за проблемите по време на първия си мач и емоциите след него Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook