Федерер разкри причините за оттеглянето си от Australian Open

от в 22:36 на 07.01.2021
Анисия Стоева

Андре Са, директор на Откритото първенство на Австралия, отговарящ за връзките с играчите, твърди, че Роджър Федерер се е оттеглил от Australian Open поради притесненията на семейството и карантината, а не поради контузия. 39-годишният играч не е играл състезателен мач от изданието на турнира в Мелбърн през 2020 г., след като претърпя две операции на коляното и пропусна останалата част от сезона.

Участниците на Australian Open няма да бъдат освободени от карантина при пристигането си и Са вярва, че напрежението върху съпругата и четирите деца на Федерер е истинската причина за оттеглянето му:„Основната причина е карантината. Говорих с него преди месец и той имаше две възможности. Можеше да дойде с цялото си семейство и да се карантинира. Проблемът е, че Мирка и децата им не могат да напуснат стаята. Те ще трябва да останат затворени 14 дни.

Изключението е само за играчи. Могат да излизат, да тренират и да се върнат, но семейството не може. Мирка не одобри идеята. Другият вариант беше той да дойде сам. Само там щеше да остане поне пет седмици разделен от семейството и децата. И тогава той каза: „ Пич, на 39 съм, с четири деца, 20 Големи шлема. Вече не мога да си позволя да съм далеч от семейството си в продължение на пет седмици"- разказа Андре Са.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер разкри причините за оттеглянето си от Australian Open Анисия Стоева
Теми:  
роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook