Федерер разкри защо се занимава толкова усилено с благотворителност

от в 11:06 на 07.08.2018
Калоян Пламенов

Роджър Федерер разкри причините за благотворителната дейност на която отделя доста от времето си през последните няколко години.

Маестрото е може би единственият тенисист, който се занимава доста усилено с такава дейност и има фондация, която подпомага бедни региони в света, като най-вече се отделя внимание на Африка.

"В Африка работим за подобряване на качеството на образованието в началните училища и детските градини. Междувременно пък в Швейцария се концентрираме към извънкласните дейности за деца от семейства, които са с ниски доходи", споделя Маестрото.

"Надяваме се, че тези деца и семейства, които не са имали шансове за добър живот, да могат да се възползват максимално от нашата работа. Аз го правя, защото ми харесва. Обичам да помагам на хората".

"Това ми позволява да изпълня една моя мечта и в същото време да помогнa на доста други хора да сбъднат своите мечти. Няма по-хубаво от това нещо". 

"Надявам се по този начин само да вдъхновя и други хора да се занимават с благотворителност. Те може да си кажат "Хей, Федерер прави нещо добро, и аз мога да направя същото". Искам просто да давам добър пример". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер разкри защо се занимава толкова усилено с благотворителност Калоян Пламенов
Теми:  
роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook