Федерер: С годините приемам загубите по-лесно

от в 16:10 на 27.09.2017
Георги Христов

На 36 години Роджър Федерер успя да направи един от най-силните си сезони като все още е в борбата да завърши на първото място в световната ранглиста. Той спечели две титли от Големия шлем, две от "Мастърс 1000" сериите и АТР 500 в Хале.

Пред "Таймс" Маестрото разкри какъв е ключът за спортното си дълголетие. "Гледам в перспектива. По този начин приемаш загубите по-бързо и леко, независимо че е болезнено. Продължаваш напред, просто осъзнаваш че си добре подготвен и си дал най-доброто от себе си.

"Вместо да губиш негативна енергия спрямо нещо, което не можеш да промениш така или иначе, е по-добре да гледаш напред. При положение, че съм баща на четири деца, това е задължително на фона на натоварения ми график.

"Крайно необходимо е да се изправя бързо след тежките ситуации, в които съм под напрежение," коментира Федерер.

Според него Новак Джокович и Анди Мъри преминават през тежък период и сега е удобен момент за почивка и пълно възстановяване.

Той коментира и изминалото Открито първенство на САЩ. "US Open бе по-особен турнир с толкова играчи, които не участваха. Все пак това бе успешна надпревара. Рафа игра феноменално, а в полуфиналите при жените достигнаха четири американки."

Федерер отчита, че е направил изключителен старт на 2017, когато спечели Australian Open, а след това турнирите в Маями и Индиън Уелс. Там той е разчитал да достигне най-много до четвъртфиналите. "Това ми позволи да съм по-спокоен за следващите месеци, тъй като ако бях загубил рано в Австралия, щях да бъда №35 в света заради точките за защита, които имах. Това ми промени цялата визия за сезона и благодаря на Господ, че стана така."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер: С годините приемам загубите по-лесно Георги Христов
Теми:  
роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook