Федерер с италиански спонсор срещу 40 милиона долара

от в 17:20 на 07.05.2017
Георги Христов

Роджър Федерер подписа пореден спонсорски договор със световна компания. Той ще бъде едно от новите лица на компанията Barilla Group, която е водещ производител на паста.

Според Forbes споразумението ще донесе на Федерер приходи от порядъка на 40 милиона долара.

"През годините мечтаех Роджър да се присъедини към Barilla в нашата мисия да помогнем на хората да се хранят по-качествено и то в полза на тяхното здраве и това на нашата планета. Сега тази мечта се сбъдна," коментира вицепрезидентът Лука Барила.

"Пастата на Barilla дава нужната енергия, която ти е нужна да успееш на корта и във всички други дейности заедно със семейството ми," коментира Федерер, който уверява, че ежедневно използва продуктите на компанията.

Самият Федерер има множество подобни контракти със световни марки като Nike, Mercedes-Benz, Rolex, Credit Suisse и Wilson.

За миналата година Маестрото бе поставен от Forbes на четвърто място сред действащите спортисти с 68 милиона долара годишен приход. Общо в кариерата си той е заработил приблизително 625 милиона.

От Barilla са си сътрудничили и с други големи спортисти като Щефи Граф, Стефан Едберг, Алберто Томба, Алекс Занарди, Кака, Томас Мюлер и италианският Рома.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер с италиански спонсор срещу 40 милиона долара Георги Христов
Теми:  
роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook