Федерер с категорична победа над Гойовчик

от в 23:44 на 10.03.2019
В
Роджър Федерер дебютира на тазгодишното издание на турнира от сериите ,,Мастърс 1000" в Индиън Уелс с категорична победа над Петер Гойовчик в два сета след 6:1 7:5 за час и 17 минути игра.

ФедЕкспрес започна мача на извънземни обороти, помитайки съперника си от корта в първите пет гейма на двубоя за около 20 минути. Гойовчик все пак взе гейма на честта, но не се добра до нищо повече в тази част.



Германецът бе изправен пред опасността да започне втория сет с ранен пробив пасив, но в крайна сметка той съумя да се пребори за подаването си, след като отрази четири брейкбола.



Оттогава интензитетът в играта на Маестрото някак спадна, като Гойовчик успя да пробие опонента си за 3:1.

Последва обаче моментален рибрейк, който не успокои швейцареца особено, защото той трябваше да отразява цели четири скрити сетбола при 3:4 благодарение на няколко изключително впечатляващи акции към мрежата на Гойовчик.



Немецът не съумя да се възползва от шансовете си обаче, а скоро бе негов ред да отразява скрити сетболи. За разлика от именития си съперник обаче, Петер не само че не си помогна с началния удар в тези моменти, ами инкасира и двойна грешка, давайки аванс от 6:5 и сервис в полза на 20-кратния шампион на турнирите от Големия Шлем.

Опитният швейцарец тогава изигра един от своите маркови скоростни сервис геймове, като по този начин той се класира за третия кръг, където го очаква 29-тия поставен Мартон Фучович или сънародника му Стан Вавринка.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер с категорична победа над Гойовчик В

Коментари





Следвайте ни в Facebook