Федерер с лекота премина през Андерсън в Маями и вече е на полуфинал (видео)

от в 05:55 на 29.03.2019
Калоян Пламенов

Роджър Федерер имаше изключително лесна задача на 1/4-финалтие на "Мастърс" турнира в Маями и премина с лекота през южноафриканския гигант Кевин Андерсън след 6:0, 6:4 за 1 час и 26 минути игра. По този начин Маестрото вече е само на крачка от финала в надпреварата.

В спор за място на финала той ще срещне канадския младок Денис Шаповалов, който от своя страна се справи с представителя на домакините Франсис Тиафо след 6:7(5), 6:4, 6:2.

По време на първия сет на мача на Маестрото изненадващо се видя, че сервисът на неговия противник изобщо не работи добре и швейцарецът се възползва, като достигна до три пробива и си взе и трите подавания, за да му направи "геврек".

Той проби в първия, третия и петия гейм. Вторият сет започна с пробив още в първия гейм за Фед Експрес, а след това той го затвърди, за да увеличи аванса си на брой поредни спечелени геймове от началото на мача на цели осем.

В крайна сметка Андерсън съумя да върне пробива в шестия гейм, но в деветия гейм се пропука отново и бе пробит решително, а в следващия десети гейм неговият противник си взе подаването на нула, за да спечели и самата среща. 

С класирането си на 1/2-финалната фаза Маестрото за седми път ще играе в най-добрите четири в Маями, както и за цели 65-и път на това ниво, на турнири от "Мастърс 1000". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове




Оцени тази статия:
Федерер с лекота премина през Андерсън в Маями и вече е на полуфинал (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
кевин андерсън | роджър федерер | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook