Федерер с нов успех, очаква тежка битка с Бердих (видео)

от в 11:20 на 18.01.2017
Георги Христов

Четирикратният шампион Роджър Федерер се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия за 18-а поредна година.

Поставеният под номер 17 Федерер победи квалификанта Ноа Рубин от САЩ със 7:5, 6:3, 7:6(3) след малко повече от два часа игра.

Швейцарецът пласира 17 аса и общо 48 печеливши удара срещу едва 19 на съперника. Той направи и доста непредизвикани грешки - 41, 18 от които в третия сет.

"Мисля, че сервисът ми ме държеше в този мач. Определено имах късмет в този трети сет. Беше трудна битка. Проявих обаче по-добра концентрация от първия мач," заяви Федерер.

Следващият съперник на Федерер ще бъде поставеният под номер 10 Томаш Бердих. "Ще бъде нужно да повиша нивото си на представяне. Честно казано не съм гледал напоследък Томаш, за да бъда честен. Нужно е да бъда концентриран върху моите геймове и да не допускам никакви спадове.

Дотук Федерер води с 16:6 в преките срещи с Бердих. Бившият №1 е в серия от пет поредни победи срещу чеха и не е губил от него от 2013-а година.

Друг бивш шампион Стан Вавринка също продължава напред. Победителят от 2014 година и номер 4 в схемата Вавринка се справи с американеца Стив Джонсън с 6:3, 6:4, 6:4.

Швейцарецът не допусна пробив, като повеждаше с 4:2 гейма във всеки един от трите сета, преди да триумфира.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер с нов успех, очаква тежка битка с Бердих (видео) Георги Христов
Теми:  
australian open | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook