Федерер с окуражителни думи за своето завръщане: Напредвам с всеки изминал ден

от в 19:42 на 15.03.2022
Калоян Соколов

Роджър Федерер трябваше да мине през истински ад в последните близо две години и половина, тъй като претърпя редица хирургични интервенции на своето коляно и съумя да бъде част от Тура единствено за кратък период през изминалия сезон. Швейцарецът за последно взе участие на Уимбълън, когато допусна тежка загуба от Хуберт Хуркач в четвъртфиналите на турнира. Оттогава минаха повече от осем месеца, а Маестрото не беше изобщо стъпвал на тенис корт до миналата седмица, когато за пръв път поигра на леки обороти заедно със своята съпруга Мирка.

Бившият номер едно обаче съобщи, че физическите му резултати са все по-добре и вероятно ще се завърне в Тура за заключителната част от състезанията в САЩ, като вече потвърди участие на отборния демонстративен турнир Laver Cup, който ще се проведе между 24 и 26 септември. Вчера пък 20-кратният шампион от Шлема отново имаше с какво да зарадва своите привърженици, споделяйки следните оптимистични мисли:

"Все още помня колко дълго се борех с контузията си, докато имах шанса отново да се състезавам в хода на миналия сезон и тогава осъзнах какъв щастливец съм в действителност, защото все още имах шанса да правя това, което обичам най-много.

В този период получих невероятна подкрепа от страна на феновете и цялата тенис общност, за която съм безкрайно благодарен и всичко това ме накара да смятам приключението си в спорта за незавършено. Ежедневният ми напредък засилва моята вяра, че ще мога отново да се представям на най-високото ниво, чувствайки се достатъчно здрав и силен" - завърши Федерер.

Източник: GoTennis.Ru

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер с окуражителни думи за своето завръщане: Напредвам с всеки изминал ден Калоян Соколов
Теми:  
atp | завръщане | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook