Федерер с различно мнение от Джокович и Надал за провеждането на турнири без публика

от в 15:06 на 24.05.2020
Анисия Стоева


ATP, WTA и ITF анализират всяка възможност да възобновят тенис сезона дори по време на пандемията. Една от опциите е провеждането на турнирите да се случва зад затворени врати. Но Роджър Федерер е против идеята да се играе тенис пред празни трибуни.

Швейцарецът винаги е бил любимец на феновете. Без значение къде играе, по-голямата част от зрителите винаги подкрепят Федерер. Очевидно е, че Маестрото е свикнал да се радва на препълнени стадиони. За негово съжаление, мачовете без публика могат да бъдат бъдещето на тениса поне докато отмине пандемията.

Федерер

По-рано Рафаел Надал и Новак Джокович също подкрепиха идеята да играят без публика. Въпреки това, Федерер обясни, че ще му бъде трудно да участва в турнир, който ще се състои без фенове.

,,Не мога да си представя да се състезавам на празен стадион и се надявам никога да не се случи. Да, когато тренираме няма хора, но състезаването няма нищо общо'', споделя Федерер във видео разговор с бразилската легенда Густаво Куертен.

Федерер

,,Ясно е, че този вариант е осъществим, но мисля, че можем да почакаме подходящия момент да се завърнем в най-добрите условия-  поне една трета от стадиона, или половината, да е с фенове. Ще бъде много трудно за мен да играя в по-напреднали фази от турнири зад затворени врати"- добави още швейцарецът.

Федерер

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер с различно мнение от Джокович и Надал за провеждането на турнири без публика Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook