Федерер с шокиращо поражение на US Open от играч извън топ 50

от в 07:50 на 04.09.2018
Георги Христов

Петкратният шампион на US Open Роджър Федерер допусна шокиращо поражение в осминафиналите на състезанието. Световният №55 Джон Милман го надигра след обрат 3:6, 7:5, 7:6(7), 7:6(3). За австралиеца това е първа топ 10 победа в цялата му кариера.

Общо Федерер завърши мача с едва 49% първи сервис и невероятните 77 непредизвикани грешки срещу 28 за опонента му.

Федерер спечели с лекота първата част и поведе с пробив след почивката. При 5:3 във втория сет той пропусна два поредни сетбола и след това се случи срив в играта му. Милман реализира серия от четири гейма за 7:5 в своя полза.

В третата част нямаше пробиви до тайбрека. В него Федерер отново пропусна сетбол при 7:6 точки и в крайна сметка Милман се наложи - 9:7.

В четвъртия сет Федерер поведе с 4:2 и пак последва срив. Той не успя да затвърди пробива, независимо че имаше геймбол и се стигна до 4:4. Във втория пореден тайбрек Милман пак бе по-убедителен и заслужи най-големия триумф в кариерата си.

Така в следващата фаза Милман ще се изправи срещу Новак Джокович. От своя страна Федерер никога не бе губил на US Open от тенисист извън топ 50, а в Големия шлем само веднъж. "В последния ни мач спечелих три гейма в Куинс. Дано ми даде повече този път. Движи се невероятно по корта и съм се възхищавал на стила му," заяви Милман.

Четвъртфиналите при мъжете:
Рафаел Надал - Доминик Тийм
Хуан Мартин дел Потро - Джон Иснър

Марин Чилич - Кей Нишикори
Новак Джокович - Джон Милман


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер с шокиращо поражение на US Open от играч извън топ 50 Георги Христов
Теми:  
us open | джон милман | открито първенство на сащ | роджър федерер | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook