Федерер се надява да продължава да играе и на 40-годишна възраст

от в 15:17 на 13.08.2019
В
В интервю за DigiSport Роджър Федерер бе попитан за ключовите фактори, които поддържат неговото дълголетие на 38-годишна възраст. Швейцарският играч каза: „Трябва да бъдете по-внимателни, да изслушвате добре тялото си, да разберете кое е само някаква болка и кое е контузия. Хубавото е, че работя със същия фитнес треньор вече почти две десетилетия, така че това е много полезно, постоянството е там."

Роденият в Базел тенисист също беше попитан дали се вижда да играе до 40-годишна възраст, което би означавало, че ще бъде активен в тура и на 40: ,,Надявам се, това е труден въпрос. Докато се наслаждавам на себе си и децата ми са щастливи и жена ми е наред, ще сме добре. Трябва да избягвам контузиите, не искам да играя с болка. Искам и родителите ми да са здрави. Ако нещо от това се промени, човек е добре да го пусне, да си почине от него или да си тръгне завинаги от него. Кариерата ми беше достатъчно страхотна. Надявам се, че ще играя още няколко години, но не знам."

Федерер обича да се състезава в Синсинати: ,,Там е спокойно, тихо и добродушно. Имаме достатъчно турнири в големите градове, така че за мен това е хубав начин да започна лятото. Имаме и тези страхотни фенове, които идват тук за играта и за нищо друго. В този смисъл ми напомня на Индиън Уелс, така че това е едно нещо, което е готино за този турнир."

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер се надява да продължава да играе и на 40-годишна възраст В

Коментари





Следвайте ни в Facebook