Федерер се справи със съпротивата на Рууд в своя мач №400 на турнирите от Големия Шлем

от в 18:03 на 31.05.2019
В
Роджър Федерер отбеляза поредния рекорд в своята феноменална кариера - днес швейцарецът изигра своя мач №400 на турнирите от Големия Шлем - постижение, с което никой друг тенисист не може да се похвали. Също така Роджър днес изнесе един своеобразен тенис урок на 20-годишния норвежец - Каспър Рууд. ,,Маестрото" бе безупречен на корта по време на първите два сета от двубоя, побеждавайки младия си съперник с 6:3 6:1 7:6(8) за един два часа и единадесет минути игра. Така Федерер се класира за рекорден 14-ти път на осминафиналите на Ролан Гарос, където той ще се изправи срещу Никола Маю или Леонардо Майер.

https://twitter.com/TennisTV/status/1134443938197250048

Мачът се проведе с характерното за мачовете на швейцареца свръхвисоко темпо на игра, като двамата тенисисти всячески се опитваха да поемат изцяло инициативата по време на размените от основната линия. Впечатление правеше, че Рууд не бе толкова притеснен от класата на именития си съперник; младокът удряше топката смело и често предизвикваше Федерер с агресивни отигравания, но опитният швейцарец също демонстрираше изключително високо ниво на тенис и бе непоколебим в по-деликатните ситуации.

https://twitter.com/MattRacquet/status/1134450740917940224

Първият, достигнал до брейкбол в двубоя, бе именно ,,Маестрото", който дочака своя момент и проби съперника си в ,,Тилдъновия гейм" след маркова комбинация от къса топка от ретур, която привика Рууд на мрежата, завършила с бляскав минаващ удар от бекхенд по правата. Третият поставен обаче допусна моментен спад и няколко негови грешки предоставиха шанс за рибрейк на Рууд, но след мощен начален удар опасността бе предотвратена. Впоследствие Федерер спечели и подаването си, като в крайна сметка той приключи първия сет още в последвалия гейм след нов пробив в своята сметка.



Шампионът от 2009-та започваше да лети по корта, а придвижването му бе съвършено; Федерер сякаш бе с десет години по-млад, а с течението на срещата той все повече се отпускаше, като това носеше единствено лоши новини за младия норвежец. Световният номер три нижеше уинър след уинър, сякаш без абсолютно никакви усилия съумяваше да преминава от защита в атака, варираше с въртенето на ударите си, както и с тяхната скорост, а на всичко това 20-годишният норвежец просто не бе способен да отговори.

https://twitter.com/rolandgarros/status/1134460675709911042

Просто всичко се получаваше в играта на Федерер, който скоропостижно поведе с 5:0, удължавайки серията си на девет поредни спечелени гейма. Все пак младокът отърва ,,геврека", но това бе всичко, на което Рууд бе способен в рамките на втората част на мача.



Все пак швейцарецът занижи нивото през третия сет, започвайки с инкасиран брейк поради наличието на повечето грешки в неговото представяне, а това бе в интерес на Рууд, който изненадващо поведе в резултата с 2:0 гейма. За негово съжаление обаче, Федерер рязко вдигна оборотите в следващия гейм, моментално връщайки пробива.

Въпреки това в сравнение с предишните сетове, ,,Маестрото" допускаше сравнително повече неточности, което му костваше традиционното безпроблемно преплаване през подаванията му, но до пробив не се стигаше. И Рууд започна да печели сервис геймовете си комфортно, което означаваше, че тайбрек ще трябва да определи изхода на третия сет.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1134469761243521025

В него опитът си каза думата и Федерер бе по-стабилният тенисист на корта, макар че дългият гейм бе изключително оспорван, а резултатът бе изравняван множество пъти. Швейцарецът пръв реализира минипробив и имаше два поредни мачбола на разположение при 6:4, но последваха няколко солидни изпълнения на Рууд, който дори достигна до сетбол при 7:6. Все пак Федерер тогава се позова на вездесъщия си сервис, за да заличи тази възможност, а скоро последва двойна грешка на норвежеца при 8:8. Този път ,,Маестрото" не изпусна този шанс и след нова безкомпромисна комбинацията победата му бе факт.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер се справи със съпротивата на Рууд в своя мач №400 на турнирите от Големия Шлем В

Коментари





Следвайте ни в Facebook