Федерер: Силно се надявам един ден Зверев да стане №1 в света

от в 08:07 на 11.08.2018
Калоян Пламенов

Роджър Федерер обяви, че силно се надява германската тенис звезда Александър Зверев един ден да се изкачи до върховото място в световната ранглиста.

Макар да е едва на 21 години талантливият тенисист в момента е трета ракета на световния тенис и се утвърди през последните две години като един от най-добрите тенисисти при мъжете.

"Надявам се, че Саша един ден ще оглави ранглистата, вярвам в него. Той има много добра техника и играе привлекателен тенис. Според мен с течение на времето ще понатрупа и доста повече опит, и със сигурност ще стане по-добър", заяви Маестрото.

"Това е нещо нормално. Той е все още доста млад и непрекъснато се подобрява. Трябва обаче да бъде много постоянен, за да достигне до още по-сериозни успехи и да оглави световната ранглиста. Тук става въпрос не само за тренировки. Трябва да си много стриктен във всичко и да си силен психически".

"Мисля, че той е един голям талант и може да направи голям пробив. Виждате обаче сами, че не са много играчите, които оглавяват ранглистата. Ако беше толкова лесно, тогава може би повече тенисисти щяха да достигат до тази позиция, но истината е, че не е". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Силно се надявам един ден Зверев да стане №1 в света Калоян Пламенов
Теми:  
александър зверев | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook