Федерер сломи Вердаско в драматичен двубой!

от в 18:52 на 27.02.2019
В
Роджър Федерер заличи всякакви съмнения за това, че не се намира в добра спортна форма и днес устоя в много тежък мач на съпротивата на стария си познайник, Фернандо Вердаско - 6:3 3:6 6:3.

Швейцарецът започна ударно и взе първото си подаване на нула, но Вердаско показа, че е готов да се бори и отговори със същото на свой ред.

Играта в началните минути беше изключително бърза и всеки от двамата се стараеше да осъществи контакта с топката максимално рано, за да може да диктува ритъма на разиграванията.

Очаквано, печеливш от този тенис "блицкриг" беше Федерер, който започна с невероятна лекота да насочва топките по линиите с форхенда си, сякаш ги поставя с  гола ръка.Напрежението у Фернандо ставаше все по-видно и той предаде второто си подаване с двойна грешка, при която вторият му начален удар излезе с метри в аут.

До 5:3 статуковото се запази, ала точно тогава Нандо вкара няколко чудесни дълбоки бекхенда и дръпна с 0:30.

Това обаче не притесни "Маестрото", който направи поредица от прекрасно построени излизания към мрежата и по този начин си гарантира успеха в сета.

Във втората част мадридчанинът се преобрази напълно и натискаше отлично чрез дланния си удар своя опонент.

Нандо достигна до първия си брейкбол във втория гейм, но вместо да завърши по правата от една наглед удобна позиция, той се подсигури с пуснат удар, който Роджър достигна и безпроблемно завърши.

Все пак левичарят показа майсторска защита в следващите разигравания и с фамозен дефанзивен лоб проби сервиса на швейцареца.Оттам насетне се заредиха експресни сервис геймове, а това бе изцяло в полза на Вердаско, който стигна до равенство в сетовете.

В решителната част Федерер стана по-търпелив и конструираше изключително умело и внимателно всяка една точка, но вихрените атаки на испанеца не спираха и битката ставаше все по-непредвидима.

В осмия гейм щастлива намеса на мрежата даде шанс на поставения под номер две да пробие, а в следващата продължителна размяна швейцарецът дочака момента си и реализира прекрасен форхенд уинър по късия диагонал.

Това беше всичко, от което "Маестрото" имаше нужда, и със светкавичен сервис гейм сложи точка на спора.

https://twitter.com/federix12/status/1100800141987102721?s=19

За Роджър предстои не по-леко препятствие в лицето на играещия най-добрия тенис в живота си - Мартон Фучович.

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Федерер сломи Вердаско в драматичен двубой! В

Коментари

Следвайте ни в Facebook