Федерер спечели историческия сблъсък със Серина за Купа "Хопман" (видео)

от в 17:18 на 01.01.2019
Георги Христов

Защитаващият титлата си тим на Швейцария победи САЩ с 2:1 във втория си мач от група "В" на турнира по тенис за смесени отбори "Хопман Къп" в австралийския град Пърт. В първия сингъл мъже номер 3 в световната ранглиста Роджър Федерер даде аванс на Швейцария, след като победи Франсис Тиафо с 6:4, 6:1 за 57 минути. Серина Уилямс изравни резултата след успех над Белинда Бенчич с 4:6, 6:4, 6:3.

На двойки Федерер и Бенчич спечелиха срещу Уилямс и Тиафо с 4:2, 4:3(3) пред 14 хиляди зрители. Двубоят беше исторически, защото за първи път едновременно на корта бяха двама от най-великите тенисисти в света в момента Роджър Федерер и Серина Уилямс. Швейцарците направиха пробив в шестия гейм на първия сет, а в тайбрека на втората част стигнаха до три поредни точки, две от които при сервис на Федерер, и така спечелиха мача. Отборът на САЩ отпада от турнира, след като допусна втора загуба. В първия кръг американците отстъпиха пред Гърция.

След края на двубоя Уилямс и Федерер дадоха съвместно интервю на корта, с което показаха невероятен респект един към друг, а накрая си направиха селфи. Двамата имат общо 43 титли на сингъл от турнирите от Големия шлем (23 за Уилямс и 20 за Федерер). "Беше прекрасно, но това не е краят. Ние само загряваме, тепърва започваме. Беше много забавно. Не знам как досега не сме играли един срещу друг. За мен беше страхотно. Роджър е невероятен. Той е най-добрият за всички времена, ако трябва да бъда честна. И на корта и извън него притежава една специална харизма. Сервисът му е изумителен", заяви 37-годишната Серина Уилямс.

"Бях малко нервен, защото не знаех какво да очаквам. Хората говорят много за нейния сервис и той наистина е страхотен. За мен беше удоволствие да се изправя срещу такъв голям шампион като нея", каза 37-годишният Федерер.




Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер спечели историческия сблъсък със Серина за Купа "Хопман" (видео) Георги Христов
Теми:  
купа хопман | роджър федерер | серина уилямс | тенис | тенис бг | тенис бг федерер | тенис новини | хопман къп

Коментари





Следвайте ни в Facebook