Федерер: Страх ме е да спортувам заради коленете; не планирам да имам академия

от в 20:09 на 26.11.2022
Калоян Соколов

Малко повече от два месеца изминаха, откакто тенис обществеността трябваше да се раздели с една от най-големите си легенди, а именно Роджър Федерер. 20-кратният шампион от Шлема премина през серия от операции на коляното през последните три години и прецени, че тялото му вече е прекалено лимитирано, за да има възможност да се бори за най-големите трофеи в спорта. Така Маестрото се сбогува с любимата си игра по време на Laver Cup, където обедини сили на корта със своя голями съперник и приятел Рафаел Надал за един финален двубой. В крайна сметка срещата завърши с поражение на швейцарско-испанското дуо, но Федерер спечели много повече в този ден, защото най-после можеше да оцени всичко постигнато през последните две десетилетия и да види колко много всъщност значи името му за спорта и неговите фенове.

Към ден днешен бившият номер едно вече се наслаждава на живота след професионалния тенис, като е неотлъчно до своите близки и за пръв път разкри своите планове за близкото бъдеще в личен и професионален план пред медиите:

"Страхувам се да практикувам други спортове, защото коленете ми не са наред. Ще трябва да изчакам още няколко месеца и да видя как ще се развият нещата. Сега е време за пътуване. С моето семейство винаги планираме ваканции и аз държа да са наистина забавни. Ще ми се да заведа децата си в Африка. Преди се налагаше да търсим по-релаксиращи места, защото бях много изтощен от дългия тенис сезон, докато в момента бихме могли да подходим по-приключенски" - сподели един от доскорошните лидери в ATP Тура, който впоследтвие говори за евентуалната възможност да създаде собствена академия:

"Аз съм продукт на швейцарския тенис. Дължа огромна част от успехите си на нашата федерация и винаги ще нося това със себе си. Ето защо ми е наистина трудно да си представя как стартирам собствена тенис академия, тъй като това начинание би ме направило конкурент на швейцарската федерация, с която съм изключително близък. Засега си се представям по-скоро в ролята на ментор за по-младите играчи, които ще се стремя да вдъхновявам чрез личния си опит. Не мога да ви дам категоричен отговор дали планирам да се занимавам с треньорство, но никога не трябва да казваме никога" - завърши изказването на легендарния тенисист.

Източник: TennisWorld

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Страх ме е да спортувам заради коленете; не планирам да имам академия Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook