Федерер: Това, което Джокович направи през тази година, е изумително

от в 18:45 на 20.09.2021
Мирела Николова

Тазгодишното Открито първенство на САЩ не завърши по желания начин за Новак Джокович, който не успя да сбъдне мечтата си да постигне "Календарен Голям шлем", след като се препъна на последното си предизвикателство, а именно Даниил Медведев. Въпреки неприятното стечение на обстоятелствата за сърбина надали някой би могъл да оспори, че сезон 2021 бе изключителен за Ноле, тъй като той наложи пълна доминация в Тура през по-голямата част от годината, което си проличава и от факта, че той вдигна три от четирите "мейджър" трофея, а впоследствие достигна и до финала на US Open.

На подобно мнение е и Роджър Федерер, който обяви, че ще пропусне остатъка от годината поради завърналите се проблеми с контузия в коляното. В свое скорошно интервю Маестрото окачестви настоящия сезон за Джокович като "изумителен", а ето и какво още каза той относно представянето на един от най-големите си опоненти:

"Беше страхотно да станем свидетели на това как Новак прави опит да повтори постижението на Род Лейвър и да направи "Календарен шлем". Мисля, че е възможно да се случи отново в бъдеще, защото, както видяхме, аз, Рафа и Новак бяхме наистина близо до подобен подвиг. За да постигнеш това, се нуждаеш от малко късмет, постоянство и сила - всъщност имаш необходимост от всичко, така че ще бъде трудно, но не и невъзможно. Това, което Новак направи през тази година, беше наистина изумително", завърши 20-кратният носител на титли от Шлема.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Това, което Джокович направи през тази година, е изумително Мирела Николова
Теми:  
atp | голямата тройка | интервю | любопитно | новак джокович | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook