Федерер увеличи аванса си пред Джокович и Надал по топ титли (видео)

от в 18:08 на 02.04.2019
Георги Христов

Роджър Федерер спечели втория за сезона АТР Мастърс 1000. Той триумфира в Маями и по този начин увеличи преднината си спрямо Новак Джокович и Рафаел Надал по общ брой трофеи от трите най-важни категории състезания в тениса. Към момента Федерер има 54 купи общо в турнирите от Големия шлем, финалите на АТР и състезанията от АТР Мастърс 1000 сериите. След него е Джокович с 52, а Надал също е близо с 50.

На финала във Флорида Федерер се наложи над шампиона от 2018 Джон Иснър с 6:1, 6:4. Това бе общо 28-и триумф на Федерер в Мастърс 1000 сериите и по този показател той е трети след Джокович с 33 и Надал с 32. С успеха си в Маями Федерер има 16 поредни сезона с поне една титла от тези три категории състезания.

Освен всичко Федерер вече води в годишната ранглиста ATP Race по пътя към място на финалния турнир в Лондон. Сега Маестрото предстои да се изяви и на клей за първи път от два сезона насам. Той се очаква да участва освен на "Ролан Гарос" и в Мадрид. Швейцарецът е печелил два пъти в испанската столица, а в Париж триумфира през 2009.

"С тази победа в Маями напрежението за мен преди сезона на клей, е по-малко. Много съм развълнуван преди това голямо предизвикателство," заяви Федерер за състезанията на червено през април и май.

Преди надпреварата на клей е любопитно, че световният №1 Новак Джокович няма топ титла на тази настилка от 2016, когато спечели Откритото първенство на Франция. Той не се намира в отлична позиция, след като загуби рано и в Индиън Уелс, и в Маями.

От своя страна Рафа Надал може да се изравни с Федерер по топ титли, ако спечели купите в Монте Карло, Мадрид, Рим и "Ролан Гарос". Той е спечелил 33 от своите 50 подобни отличия, именно на любимия клей.






Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер увеличи аванса си пред Джокович и Надал по топ титли (видео) Георги Христов
Теми:  
новак джокович | рафаел надал | рекорди | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис рекорди | тенис статистика

Коментари





Следвайте ни в Facebook