Федерер: Ужасно представяне, даже няма да търся причините (видео)

от в 02:52 на 20.08.2018
Мария Петрова

След седем титли Роджър Федерер за първи път загуби финал на "Мастърс 1000" в Синсинати. Така швейцарецът не успя да се пребори за титла №99 в бляскавата си кариера. Новак Джокович спря Маестрото след 6:4, 6:4 на финала в Охайо за 84 минути на корта.

"Поздравления за Новак, който пренаписа историята днес. Изумително е това, което стори не само днес, но и през цялата си кариера. Постижението му е невероятно. Можеш да си горд, поздравления," обърна се Федерер към Джокович, който оформи своя Кариерен "Златен Шлем" от "Мастърс 1000" трофеи.

"Това определено не беше най-успешният ми ден що се отнася до ретурите," обясни Федерер, който спечели 4 от 18 разиграни точки на втори сервис. "Това е. Ужасно представяне. Той сервира добре, а не мога да си обясня как може да пропусна всички ретури на втори сервис на форхенд. Дори не искам да търся и причините. Новак тотално заслужи победата си, не се представих достатъчно добре. Няма проблеми. Седмицата като цяло беше добра. Сега имам нужда от почивка, всичко е наред."

Така Ноле взе реванш за трите си загуби във финали на този турнир от 2009, 2012 и 2015. Освен това той вече води на Федерер с 24:22 в преките им мачове.

Сега двамата отправят поглед към Откритото първенство на САЩ, което започва на 27 август.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Ужасно представяне, даже няма да търся причините (видео) Мария Петрова
Теми:  
новак джокович | роджър федерер | роджър федерер - новак джокович | тенис | тенис турнир в синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook