Федерер: В началото не отдавах нужното уважение на Джокович и съжалявам за това

от в 20:52 на 11.06.2024
Калоян Соколов

Само 3 дни ни делят от премиерата на документалния филм за Роджър Федерер - "Twelve Final Days". Лентата ще разгледа последните дни на Маестрото в професионалния тенис, както от спортна, така и от емоционална гледна точка, а интересното е, че самите кадри са домашни и са били първоначално предназначени само за лична употреба, което прави обстановката много по-интимна и лична, тъй като 20-кратният шампион от Шлема не е заобиколен от хиляди камери.

Днес пък създателите на филма ни подариха кратък откъс с един от синхроните на Федерер, в който той споделя първите си впечатления за един от двамата си най-големи съперници - Новак Джокович, с когото изигра цели 50 мача в кариерата си (27:23 победи за сърбина) и разбираме как всъщност швейцарецът въобще не е бил впечатлен от тениса на бъдещия номер едно при първата им среща на корта.

"Играх срещу него за пръв път в Монте Карло през 2006-та и го победих в 3 сета. На излизане от корта си помислех, че той е просто ОК и нищо повече. Около него вече се вдигаше доста шум, но аз не бях напълно убеден в качествата му към онзи момент. Истината е, че в началото не отдавах нужното уважение на Новак, което той заслужаваше и съжалявам за това. Причината беше, че тогава все още виждах сериозни технически недостатъци в играта му. Имаше твърде екстремен хват при изпълнението на форхенд, а бекхендът му далеч не беше толкова плавен, както е в момента" - разказва дългогодишната първа ракета на света.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер: В началото не отдавах нужното уважение на Джокович и съжалявам за това Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | новак джокович | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook