Федерер в последната си реч: Прекрасно приключение; чувствам се щастлив, а не тъжен

от в 09:59 на 24.09.2022
Калоян Соколов

Изминалата вечер беше изключително специална, тъй като постави финал на една ера в тениса. Роджър Федерер остави завинаги своя отпечатък в спорта и може да излезе в заслужена почивка, след като вчера изигра последния мач в професионалната си кариера. 20-кратният шампион от Шлема обедини сили с Рафаел Надал за един последен път и макар двамата да загубиха, то швейцарецът спечели много повече през последните повече от две десетилетия, а феновете не спряха да го аплодират, докато той изнасяше прощалната си реч.

За усещането от последния мач:

- Беше невероятен ден. Казах на момчетата, че съм щастлив, а не тъжен. Страхотно е да бъда тук. Насладих се да бъда още веднъж на корта и някак напрежението изчезна, имайки предвид присъствието на всички други играчи, семейството ми и вас феновете. Чудесно е, че всичко завърши добре, а самият мач беше великолепен.

За чувството да бъде заедно с всички тези тенис величия на последния си турнир:

- Невероятно е отново да играя в един отбор с Рафа, както и да имам около себе си останалите тенисисти и легенди от ранга на Род Лейвър и Стефан Едберг. Истината е, че не исках да се чувствам самотен в такъв момент. Винаги в сърцето си съм бил отборен играч. Не съм можел да го покажа през кариерата си на сингъл, но неизменн съм имал екип зад себе си и беше страхотно да пътувам с тях през всички тези години. Удоволствие да участвам в Laver Cup и го усещам като един вид празненство, за което благодаря на другите състезатели в моя и съперниковия отбор.

За невероятното тенис приключение и превръщането в спортна икона:

 - Никога не е трябвало да става по този начин. Просто се наслаждавах да играя тенис с моите приятели и така стигнах до този настоящ момент. Беше прекрасно приключение и отново бих го изживял. Забавлявах се толкова много, а подкрепата на публиката днес значи невероятно много за мен.

За подкрепата на семейството през годините:

- Трябваше да стигнем дотам, нали? Справям се по-добре от очакваното към момента. Не мислех, че ще мога да говоря. Всичи членове на семейството ми са тук тази вечер, което е много хубаво. Забавлявах се толкова много през последните 13 години. Виждам моите момичета, момчета и съпругата ми, която толкова много ме подкрепяше. Тя можеше да ме спре отдавна, но не го направи. Даде ми възможност да продължа да играя, което е невероятно и съм благодарен затова. Майка ми пък е главният виновник за всичко това, защото без нея нямаше да ме има. Благодарен съм на моите родители. Има твърде много хора, на които трябва да благодаря. Беше фантастична вечер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер в последната си реч: Прекрасно приключение; чувствам се щастлив, а не тъжен Калоян Соколов
Теми:  
atp | laver cup | интервюта | отказване | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook