Федерер в забавно клипче със 73 въпроса преди първия си мач на Уимбълдън

от в 19:52 на 02.07.2019
В
Насладете се на най-интересното от влога на Роджър Федерер, който учудващо за страхотната си форма бил ,,шоколадохолик”, ял много сладолед след мачовете си (не преди тях) и е правил какво ли още не, преди да се впусне в битката за трофея на тазгодишния Уимбълдън.

Първоначално бившият номер едно отговори на въпроса за това какво си казва, преди да влезе на свещената трева, а той, усмихнат, заяви: ,,Давай, Роджър! Вземи я! Забавлявай се!” Видимо тези думи дават мотивация, защото многократно именно той си е тръгвал победител на зелената настилка в Лондон. Роджър дори е на прага на впечатляващо постижение, защото при достигане до полуфиналите на тазгодишата надпревара той ще стане първият тенисист със 100 победи на Уимбълдън.

Запитан за това кой е най-неприятният и тежък съперник, с който ,,Маестрото” не обича да се среща, той посочи Рафа Надал, а после шеговито добави, че именно испанецът е и любимият му съперник. На тазгодишното издание на турнира двамата могат да се изправят един срещу друг на полуфиналите, а със сигурност евентуален мач там ще бъде изключително драматичен с оглед на проблемите около метода как се определят поставените на Уимбълдън.

Федерер бе попитан и кой мач би искал да преповтори, ако има такава възможност, като третият в света посочи финала на ЮС Оупън през 2009-та, който той загуби драматично в пет сета с 3:6 7:6 4:6 7:6 6:2 от Хуан Мартин Дел Потро.

Роджър шеговито съпостави и количеството натоварване и тренировки, които е имал в миналото и сега. Преди, когато е бил на 12, той е тренирал по два часа на всеки два дни, докато сега между нула и четири, защото понякога трябвало да пази енергията си, като по този начин швейцарецът намекна, че талантът свършва останалата работа за него.

Кога обаче Роджър наистина е разбрал, че е добър. Той споменава, че дори се е мислил за играч на ниво още в младите си години, ала наистина е разбрал, че е такъв, когато през 2001-ва побеждава един от идолите си - Пийт Сампрас. Иначе извън тази тема той посочи именно Сампрас за един от комирите си, а американецът бе пратен в компанията на Борис Бекер и Стефан Едбърг.

Вижте и как той се пошегува леко с традициите на Уимбълдън и си припомни за това как е бил момче за топки преди:

https://twitter.com/Wimbledon/status/1146052495724072960?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер в забавно клипче със 73 въпроса преди първия си мач на Уимбълдън В

Коментари





Следвайте ни в Facebook