Федерер: Вероятно Джокович и Надал ще спечелят повече Шлемове от мен

от в 20:57 на 30.05.2021
Калоян Соколов

Роджър Федерер е считан от мнозина за най-великия играч в историята на тениса и това далеч не е субективно мнение, тъй като Маестрото си дели челната позиция по брой купи в Шлема заедно с Рафаел Надал, с когото имат по 20 от най-престижните титли в тениса, а плътно зад тях е Новак Джокович, който може да се похвали с 18 от ценните отличия.

Швейцарецът обаче не е печелил подобен турнир от над три сезона, като освен това е изиграл само три срещи в последните 16 месеца и е далеч от оптималната си кондиция. Самият 39-годишен състезател сподели в скорошно интервю, че неговите по-млади конкуренти са в позиция за предпочитане в битката помежду им по този показател, а ето какво точно каза бившият номер едно:

"Мисля, че нещата се развиват по такъв начин, който фаворизира Рафа и Новак да спечелят повече трофеи от Големия шлем спрямо мен. Те са невероятни атлети и недвусмислено показват през последните сезони, че нямат никакво намерение да се отказват. Самият аз имах страхотни успехи, само че винаги съм казвал как всичко след 15-тата ми титла е вече бонус" - призна Федерер. 

Източник: Tennis World USA

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер: Вероятно Джокович и Надал ще спечелят повече Шлемове от мен Калоян Соколов
Теми:  
голяма тройка | интервюта | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook