Федерер: Вярвам, че имам шанс да спечеля титлата на Уимбълдън

от в 13:48 на 27.06.2021
Мирела Николова

Без съмнение тревата е настилката, на която Роджър Федерер се чувства най-комфортно, за което свидетелстват и осемте му титли на "Свещената трева". През тази година швейцарецът пристига в Лондон без особено голяма практика на зелено, тъй като се включи само в един турнир на трева. Той взе участие в надпреварата в Хале, където на старта се справи с Иля Ивашка, но допусна поражение в следващия си двубой срещу Феликс Оже-Алиасим.

Въпреки негативния развой на събитията и ранното отпадане в германския град Маестрото е оптимистично настроен за предстоящия Уимбълдън и смята, че ако достигне до втората седмица в Лондон, то шансовете му за титла значително ще се покачат.

"По време на последната ми среща в Хале показах доста негативни реакции, но хубавото е, че знам, че това няма да се случи тук, защото се чувствам готов и развълнуван да играя в Лондон. Знам, че мога да покажа много по-добро ниво на игра.

Мисля, че успях да извлека позитивите от последните няколко седмици. Страхотно е, че сега съм тук и имам шанс да спечеля титлата. Смятам, че ако достигна до втората седмица на турнира, каквато е целта към момента, ще ставам все по-силен и по-силен с всеки изминал мач - вярвам, че е много възможно да успея", каза Маестрото на пресконференцията си вчера.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер: Вярвам, че имам шанс да спечеля титлата на Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | роджър федерер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook