Федерер: Все още мога да печеля големи турнири

от в 15:44 на 12.07.2020
Анисия Стоева


Роджър Федерер за последно спечели Шлем през 2018г. Той наближава 40-те и със сигурност мисли за пенсионирането си и избора на нови приоритети.











Федерер няма да играе повече през сезон 2020 поради операцията на коляното, като в момента се възстановява. Въпреки това Роджър не може да се оплаче от проблеми с контузии по време на кариерата си.

В интервю за Times UK той говори за състоянието и за плановете си. Изглежда, Федерер се чувства млад, както винаги, и е все така мотивиран да се състезава с най-добрите, докато е в Тура:


федерер


,,Все още съм много нетърпелив, много щастлив, много мотивиран, но знам, че трябва да мога да се състезавам с най-добрите, за да успея да печеля големи турнири. Както миналата година на Уимбълдън, когато бях толкова близо. Имам нужда от тези моменти “ - каза Федерер.

Швейцарецът също заяви, че ще разбере, ако времето му е изтекло, когато не може да се състезава на най-високо ниво:

,,Ако започна да губя във втори кръг всяка седмица, очевидно ще знам, че времето ми е дошло".


федерер


Роджър говори и за промени в приоритетите. Докато е бил малък, това е било тенисът, но сега с децата си, които порастват, той ще трябва да направи някои промени в този списък. Основната мисъл на Федерер ще бъде неговото семейство, като той е готов да направи компромиси в кариерата си за тях:



„И тогава, разбира се, след като имате семейство, всичко се променя. Започвате да правите компромиси, знаете какъв е приоритетът: децата, семейството, съпругата и всичко “ - добави швейцарецът.


федерер




 



Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Все още мога да печеля големи турнири Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook