Федерер за кадрите, на които държи Надал за ръка: Рамкирал съм тази снимка в дома си

от в 06:24 на 18.06.2024
Елеонора Александрова

Съперничеството между Роджър Федерер и Рафаел Надал винаги е било символ, както на битка между елегантността и волята, съчетани с много класа, така и на дългогодишно приятелство. Двамата легендарни тенисисти се срещат за първи път през 2004-та година, когато тогава 17-годишният испанец шокира световния номер едно към онзи момент, Федерер, а след това предстоят още 39 битки на корта между двамата, като балансът е 24 на 16 победи в полза на Матадора.

20 години по-късно, някогашните съперници са в близки приятелски отношения и само преди месец именитите тенисисти снимаха съвместна фотосесия за Louis Vuitton. Маестрото пък направи интересно разкритие в последното си интервю за снимката от Лейвър Къп през 2022-та, която стана популярна в социалните мрежи, а именно тази, в която двамата с Надал са се хванали за ръце и плачат, след като швейцарецът е прекратил своята кариера.

"Имам снимката (с Рафа) вкъщи, в рамка, на място, където имам и няколко други кадри от моята кариера. Не искам да има снимки навсякъде, затова ги слагам на отделни места. Когато минавам пред тази (с Надал), тя винаги привлича вниманието ми, защото символизира нашето приятелство и съперничеството - всичко това в едно.

Това е момент, в който и двамата сме в състояние да размишляваме върху всичко, което току-що бяхме преживели, спомняйки си кариерите си и колко голям късмет сме имали да бъдем тенисисти и че успяхме да превърнем хобито си в мечтана професия. Ето какво означава тази снимка за мен. 

Беше страхотен момент да държа ръката му за секунда и по същество да му покажа благодарността си чрез това докосване." - допълни швейцарецът.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер за кадрите, на които държи Надал за ръка: Рамкирал съм тази снимка в дома си Елеонора Александрова
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook