Федерер за предстоящия Уимбълдън: Ситуацията е различна в сравнение с преди

от в 15:33 на 25.06.2021
Диана Андреева

Роджър Федерер отсъства от корта в продължение на почти 15 месеца. Причината бе травма на коляното, но след като се възстанови, Маестрото се завърна обратно в Тура и е готов да покорява нови рекорди. Макар и да не се намира в най-обещаващата форма, швейцарецът е силно развълнуван за началото на любимия му турнир от Големия шлем - Уимбълдън. Това сподели самият Федерер в интервю, а ето какво точто разказа Роджър:

"Много съм щастлив, че отново съм в Лондон. Винаги е невероятно да прелитам над града и да се връщам отново на това място, където съм постигнал редица успехи. Нямам предвид само Уимбълдън, а и O2 Арена. Наистина е хубаво да се завърна. Ситуацията е коренно различна в сравнение с предходните години, най-вече заради балона. Процедурата по настаняването в хотела също не протича по обичайния начин. Бих искал да отида на благотворителния търг, на който се предлагат мои неща, но нямам право да излизам. Хотелът, колата, кортовете – това ще бъде животът ми през следващите няколко седмици. Това обаче не променя факта, че отново е време за Уимбълдън и съм много развълнуван, че турнирът се завръща, както и аз на него“, завърши Федерер. 

Федерер ще бъде тестван от самото начало на предстоящия Уимбълдън, защото в неговата секция попаднаха френските ветерани Адриан Манарино и Ришар Гаске, както и местният любимец Камерън Нори, чиито изяви през сезона са повече от впечатляващи. В четвъртия кръг Маестрото сякаш наглед няма да има особени проблеми с един измежду Лоренцо Сонего и Пабло Кареньо Буста, които нямат особен афинитет към покритието на кортовете в Лондон.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер за предстоящия Уимбълдън: Ситуацията е различна в сравнение с преди Диана Андреева
Теми:  
роджър федерер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook