Федерер за споровете със съдията: Беше недоразумение, просто съм нов в Тура

от в 09:08 на 04.06.2021
Калоян Соколов

Роджър Федерер показа тенис от много високо ниво по време на двубоя си от втория кръг на Ролан Гарос срещу Марин Чилич, като швейцарецът заслужено победи с 3:1 сета и се класира за третия кръг на надпреварата в Париж. По време на срещата обаче можехме да станем свидетели на едно наистина рядко явление, а именно Маестрото да влезе в спор със съдията. Въпросната ситуцация се получи, тъй като 39-годишния състезател получи предупреждение, защото се бави при посрещането на началния удар на опонента, което никак не се понрави на Федерер.

Самият 20-кратен шампион от Шлема пък коментира ситуацията веднага след мача и сподели пред журналистите следното:

"Честно казано нямах представа какво се случва. Просто в един момент осъзнах, че Марин не е доволен от мен, тъй като го забавям при изпълнението му на сервис. Не съм усетил подобна тенденция и дори предполагах, че замахва единствено, за да изтренира движението си, докато още не съм в позиция. Не съм убеден дали аз бях твърде бавен или Чилич ме притискаше да играем прекалено бързо.

Струва ми се невъзможно да съм в позиция за ретур след само няколко секунди, имайки предвид цялата ситуация с вземането на кърпите. Просто исках обяснение за случилото се от съдията и го попитах защо не ме е предупредил преди това, а той просто отвърна как е мислел, че съм знаел. Извинявам се, ако наистина съм възпрепятствал ритъма на съперника, но съм отскоро в Тура и не съм свикнал с нововъведенията" - пошегува се бившият номер едно. 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер за споровете със съдията: Беше недоразумение, просто съм нов в Тура Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | роджър федерер | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook