Федерер загуби дебютния си сет на тазгодишния Уимбълдън, но оттам насетне бе безкомпромисен

от в 18:42 на 02.07.2019
В
Роджър Федерер за поредна година прескочи първия кръг на Уимбълдън. На швейцареца му трябваше време да намери ритъма в играта си, само че веднъж напипал го той успя да задържи пределно високото си ниво на игра до края и след 3:6 6:1 6:2 6:2 той затвори срещата в своя полза.



Първия сет започна изключително необичайно за всички фенове на тениса, очакващи ,,Маестрото” да се представи по повече от категоричен начин, тъй като швейцарецът срещаше неминуеми проблеми с тайминга на своите удари и сякаш за първи път от много време насам, постепенно натрупвайки грешка след грешка, той предаде своето подаване, а скоро - и откриващата част на двубоя.



Все пак в следващия сет всичко си дойде на мястото и Федерер започна да диктува изцяло събитията на корта, пробивайки за пръв път в срещата, за да поведе с 3:1 гейма. Оттогава до края на сета швейцарецът загуби едва две точки, а надмощието му в мача през последните минути бе безспорно.



Харис все пак спря серията на съперника си в третата част и поведе с гейм, но тогава започна нова фаза на доминация от страна на Федерер, който започваше да прави каквото си иска на корта - швейцарецът радваше почитателите си както с експлозивни уинъри, така и с асове дори от втори сервис, а на всичко това южноафриканецът не знаеше изобщо как да противодейства.



По този начин след още един пробив на неговата сметка и третият сет отиде в полза на Федерер, който за трети пореден път проби във втория сервис гейм за сета на своя опонент. Харис същевременно започваше да изпитва и проблеми с глезена си, а ,,вихрушката” от техничност, разнообразие и безкомпромисност, която бе от отсрещната страна на корта не помагаше за състоянието на Лойд, който при 2:4 инкасира пореден пробив, а след нов едноминутен сервис гейм Федерер затвори срещата в своя полза.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер загуби дебютния си сет на тазгодишния Уимбълдън, но оттам насетне бе безкомпромисен В

Коментари





Следвайте ни в Facebook