Федерер: Зверев не е шампион от Шлема, защото е прекалено пасивен в най-важните моменти

от в 01:46 на 20.09.2024
Калоян Соколов

Роджър Федерер изказа своето мнениео по въпроса защо Александър Зверев все още не е спечелил трофей от Големия шлем. Германецът е неизменна част от топ 10 през последните седем години и печелил абсолютно всичко останало в тениса, но така и не може да покаже най-добрата си игра в решителните фаза от "мейджър" състезанията, където често се е пропуквал психически.

Самият Зверев наскоро говори по темата и откровено заяви как много често играе като "идиот" в ранните кръгове на състезанията от Шлема и това води до ненужно дълги битки с играчи далеч под неговото ниво, което оказва негативно влияние върху физиката му, когато дойдат решителните битки за трофея.

На подобен сценарий станахме свидетели и на тазгодишния US Open, където Саша беше останал единствения топ 10 представител в своята половина, но мечтата му угасна още 1/4-финалите след поражение от Тейлър Фриц.

"Когато наблюдавам Зверев, виждам някой, който играе прекалено пасивно и разчита твърде много на защитата в най-важните моменти от мача. Срещу най-добрите играчи в света е нужно да поемаш инициативата и да играеш агресивно, а той не направи това срещу Фриц.

При Саша почти няма непредизвикани грешки, но трябва да играеш офанзивен тенис и да вярваш в ударите си, ако искаш да спечелиш Голям шлем. Той трябва да поеме именно по тази пътека и да повярва в нея. Нужно е всяка една клетка в тялото му да е на мнението, че това е единственият правилен начин. Титлата няма да дойде сама при теб, особено когато говорим за дебютната такава" - сподели Маестрото по време на своята пресконференция на Laver Cup.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер: Зверев не е шампион от Шлема, защото е прекалено пасивен в най-важните моменти Калоян Соколов
Теми:  
atp | laver cup | александър зверев | интервюта | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook