Федерико Кория и Каспър Рууд ще спорят за титлата в Бощад

от в 17:09 на 17.07.2021
Диана Андреева

Гилермо Кория или по-известен като Магьосника заслужава своето място в историята, но днес друг тенисист, носещ фамилията Кория, заслужава адмирации. Става дума за Федерико Кория, който заслужи своето място на финала в Бощад след категоричен успех над Яник Ханфман. Победата на аржентинеца дойде в последователни сетове - 6:2 6:1, а с днешния си успех той се класира за първи път в своята кариера в заключителната фаза на ATP събитие.

В спор за трофея в шведския град Кория ще срещне топ поставения Каспър Рууд. Двамата са играли в миналото помежду си общо два пъти, като балансът към момента е 2:0 в полза на световния номер 77. Срещата утре обещава да бъде много оспорвана, имайки се предвид великолепния тенис, който Федерико показва през тази седмица, но дали ще успее да окаже достатъчно съпротива на намиращия се в доста добра форма Каспър.

За да си осигури мясно на финала Рууд надделя над Роберто Карбайес Баена. Двубоят завърши 6:1 6:4, а с това Рууд продължи серията си от три поредни победи без нито един загубен сет. Както в първата, така и във втората част, Каспър изцяло доминираше на корта. Норвежецът не показваше нито капка колебание в отигрванията си, а това, в комбинация със стабилна игра та сервис, му донесе успеха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерико Кория и Каспър Рууд ще спорят за титлата в Бощад Диана Андреева
Теми:  
каспър рууд | федерико кория

Коментари





Следвайте ни в Facebook