Фелисиано Лопес: Ако променим формата на турнирите от Шлема, то ще...

от в 08:22 на 27.11.2020
Диана Андреева

Испанецът Фелисиано Лопес коментира идеята за промяна на формата от пет сета на турнирите от Големия шлем и замяната на лайнсмените със системата Hawk-Eye.

"По мое мнение, с формат два от три сета, турнирите от Големия шлем ще загубят нещо важно. Разбира се, с формат от пет сета, надпревите трябва да се провеждат в продължение на две седмици, което е два месеца в годината, а тъй като и няма състезания прени тях, се получават три месеца в годината за четири турнира. И всичко това заради пет сета.

Що се отнася до съдиите, имах неприятно преживяване. Може би системата все още не е напълно разработена и е необходимо време. За първи път се запознах с тази технология на US Open и почувствах, че сигналът се чува твърде бавно. Не знам дали това може да бъде оправено, защото Hawk-Eye беше най-великото изобретение на тениса.

Що се отнася до подмяната на реферите на корта, аз съм за, ако това ще бъде от полза за тениса. Но засега мога да кажа, че системата Hawk-Eye уведомява играча със закъснение, което го затруднява допълнително “, цитираха от Марка Лопес.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фелисиано Лопес: Ако променим формата на турнирите от Шлема, то ще... Диана Андреева
Теми:  
фелисиано лопес

Коментари





Следвайте ни в Facebook