Фелисиано Лопес: Има малък шанс Мадридският Мастърс да се проведе в края на сезона

от в 20:41 на 09.05.2020
Диана Андреева

Фелисиано Лопес, турнирният директор на Mutua Madrid Open, сподели, че има много малка възможност турнирът да се проведе в края на годината. Мадридският Мастърс беше насрочен зa дaтите между 1 до 10 май преди спирането на тениса през март поради пандемията от COVID-19.


Лопес говореше в "El Hormiguero", където каза, че има малък шанс турнирът да се проведе в края на годината, въпреки че не са предложени нови дати за събитието.


Лопес


"Ако не можем да проведем надпреварата в края на сезона, тя ще бъде следващата година. Ние сме много тъжни, но всички осъзнаваме, че това е най-правилоното решение, защото здравето е на първо място."


Лопес и неговият екип организираха виртуален турнир в края на април, който бе спечелен от Анди Мъри и Кики Бертенс.


"Направихме турнир, който имаше голям успех. Участваха играчи от най-високо ниво, които се състезаваха от домовете си."



38-годишният тенисист добави, че не е оптимистично настроен за скорошното завръщане на тениса поради затрудненията с пътуването по света.


"Не съм много позитивен, защото тенисът има голям проблем, който другите спортове нямат. Той е много глобален спорт.


Играчи от различни страни участват в един и същи турнир. Светът трябва да бъде напълно отворен за пътувания, така че всички състезатели да могат да се придвижват свободно.


Трябва да сме сигурни, че всички можем да се състезаваме при равни условия. Мисля, че тенисът ще бъдат един от последните спортове, които ще се възобновят. “


Лопес говори и за това, че седи в дома си, заедно със съпругата си Сандра Гаго, с която се ожени през септември 2019. „Едно от положителните неща е, че успях да прекарам повече от две седмици подред вкъщи.



Това е нещо, което не успявах да постигна през миналите 20 години. Искам да извлека положителните неща от този толкова труден момент."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фелисиано Лопес: Има малък шанс Мадридският Мастърс да се проведе в края на сезона Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook