Фелисиано Лопес - тенисистът, спечелил 3 мача в 1 ден

от в 14:14 на 23.06.2019
В
Вчера станахме свидетели на наистина рядко срещан феномен в модерния тенис. Станахме свидетели на Фелисиано Лопес, който седеше мирно на столчето си за почивка след края на втория си мач за деня в очакване на третия такъв редом до Анди Мъри. Станахме свидетели на Фелисиано Лопес, който не само че игра три мача вчера - това е лесно (в кръга на шегата, разбира се) - той спечели и трите си двубоя, като днес му предстоят два финала. Станахме свидетели на Фелисиано Лопес, който като директор на турнира в Мадрид предостави ,,дива карта" на младия Феликс Оже-Алиасим, а вчера като тенисист, играещ именно с ,,дива карта" на един от любимите си турнири, победи в качествен тенис спектакъл не кой да е, а именно младия канадец. Станахме свидетели на Фелисиано Лопес, който на 37 години продължава да изумява света на тениса.



Нека оставим настрани фамозните резултати на Фелисиано от вчера, който миналата седмица губеше оспорвани мачове на трева след изпуснати мачболи на турнири от сериите ,,Чаланджър", а днес ще играе на финал на надпревара от категорията ,,ATP 500" както на единично, така и на двойки. Нека си дадем сметка що за човек е този вдъхновяващ испанец.

Фели, както го наричат на галено колегите и близките му, вече не е първа младост. Бидейки в края на своята тенис кариера, левичарят съумя да постигне един своеобразен ,,ренесанс" в развитието си след серията от бляскави победи през последните няколко дена. Фели можеше - и нямаше да бъде съден от никого - да каже на партньора си на двойки - Анди Мъри, след вчерашната си победа над Оже-Алиасим: ,,Анди, човече, класирах се на финал. Смятам, че ще е разумно да се възстановя както физически, така и психически, така и емоционално за утрешния финал на турнир от категорията ,,АТР 500", който съвсем спокойно може да бъде последният в кариерата ми. Просто още два евентуални мача днес биха ми дошли в повече." Но Фели, който много добре осъзнава колко много костваше на тазседмичния му двойков партньор да се завърне на корта, с каква стръв и желание играе британецът - един от най-успелите и обичани тенисисти - реши да постъпи коректно спрямо своя колега и си каза ,,ще се справя". И той се справи. Фели осигури едно мечтано завръщане в света на тениса на Анди Мъри, който утре ще играе на първия си финал от около две години насам.



Фели Лопес, който бе едно от най-важните лица на церемонията по награждаване на турнира в Мадрид, но не заради тенис успехите си през онази седмица, ами защото е главен директор на една от най-големите клей надпревари на света. Той бе важна част от това заключение на надпреварата, докато Новак Джокович - тазгодишният печеливш в испанската столица, го поздравяваше за това колко добър човек е и колко добре изглежда. Фелисиано прие комплимента по скромен и трогателен начин, а това само показва колко голямо уважение имат спрямо него най-големите в този спорт - тенисисти от ранга на Новак Джокович и Анди Мъри. Фелисиано взе участие и в изпращането на сънародника си - Давид Ферер, който сложи край на кариерата си именно в Мадрид.

Резултат с изображение за feliciano lopez madrid 2019

Нека поговорим и за стила на игра на Фелисиано. Фелисиано е различен по стил на игра от всички останали. Неговата любима настилка е тревата и поглеждайки към елегантния му стил, това не би било толкова изненадващо. Испанецът въплъщава изцяло старомодния начин на игра в мачовете си с постоянни излизания на мрежата, коварни бекхенд слайсове, уникални умения на волета, ,,чип енд чардж", както и мощен начален удар. Всичко това прави Лопес изключително приятен за наблюдаване; той истински твори, когато играе на тревните кортове.



А дали Фелисиано ще завърши тази невероятна седмица за себе си с триумф? С два триумфа? Дори и да не успее, самият факт, че испанецът е постигнал всичко това е достатъчно възхитителен. Той вече спечели не какво да е, а сърцата на истинските тенис фенове. Но дали няма да се пробва да направи и още една крачка през тази неделя - или пък още две? Ще се пробва неминуемо. А дали ще успее? Предстои да разберем.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фелисиано Лопес - тенисистът, спечелил 3 мача в 1 ден В

Коментари





Следвайте ни в Facebook