Фен беше изваден от корта заради хитлеристка фраза по време на мача на Зверев (видео)

от в 10:38 на 05.09.2023
Калоян Соколов

 Александър Зверев и Яник Синер ни дариха с най-дългия мач от началото на турнира, като германецът триумфира след 4 часа и 41 минути игра на корта. Самият двубой определено се превърна в 5-сетов спектакъл на най-високо ниво, в който двамата бяха на ръба на физическите си сили, но въпреки това ни дариха с феноменален тенис.

Не липсваше обаче и недотам приятен момент, след като Зверев трябваше да прекъсне играта в началото на третия сет, а причината е повече от неприятна. Оказва се, че бившият номер две е бил провокиран от зрител по особено неуместен начин и тенисистът закономерно поиска да бъде направено нещо по въпроса:

"Този човек каза възможно най-известната фраза на Хитлер, която съществува на този свят. Най-извесната възможна хитлеристка реплика. Това е неприемливо. Направо е невероятно" - сподели разгневеният състезател с главния съдия Джеймс Кеотавонг.

Самият арбитър пък веднага се опита да вземе мерки и се обърна на висок тон към трибуните, търсейки виновника за създалата се ситуация:

Кой каза това? Кой го каза? Нека да си вдигне ръката - подканяше Кеотавонг феновете на "Артър Аш".

В крайна сметка играта можеше да бъде подновена, защото нарушителят на реда се изправи сам и много скоро беше съпроводен извън корта от охранителите, а публиката аплодира бурно неговото изваждане от стадиона.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фен беше изваден от корта заради хитлеристка фраза по време на мача на Зверев (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | александър зверев | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook