Феномен в Монако: Музети стана първият без загубен гейм от 26 години и ще срещне Джокович

от в 20:51 на 12.04.2023
Мартин Петков

Лоренцо Музети имаше крайно неубедителен старт на тазгодишната тенис кампания, след като през последните месеци видимо не успяваше да намери своята форма и допусна цели 8 поражения в последните си 10 мача преди участието си на Мастърса в Монте Карло. Именно в Княжеството обаче младият италианец успя да напомни за себе си, като се завърна на победния път след успех над Миомир Кецманович със 7:6(1) 6:0, който обаче в хода на днешния ден надгради по изумителен начин, изравнявайки постижение от 1997-а година.

Става дума за впечатляващата победа на Алекс Кореча при тогавашното издание на турнира, когато бившият номер две "връзва двоен геврек" на португалеца Нуно Маркес, надделявайки над него с умопомрачителното 6:0 6:0. Днес пък, 26 години по-късно, Музети повтори стореното от испанеца и подчини сънародника си и квалификант Лука Нарди след само 51 минути на корта със същия разгромен резултат, като разликата от над четвъртък век между двете срещи в Княжеството и фактът, че именно тук Рафаел Надал има цели 11 титли, но нито веднъж не е успявал да направи нещо подобно, говори по отличен начин за моментното състояние на представителя на следващата генерация.

С победата си световният номер 21 се класира за осминафиналната фаза на надпреварата, където обаче му предстои да се изправи срещу топ поставения в схемата и настояща първа ракета на планетата Новак Джокович, с когото вече се е срещал на три пъти, въпреки все още младата си кариера. Именно клеят бива определян като стихията на Музети, който беше напът през 2021-ва, тогава 19-годишен, да отстрани сензационно сърбина на Ролан Гарос, след като спечели първите два сета на мача им в тайбрек. В крайна сметка до голямата изненада във френската столица не се стигна, след като Ноле повиши значително равнището си в оставащите сетове на двубоя, за да надделее в петсетов дуел след отказване на младежа, като впоследствие дори вдигна своя 19-и "мейджър" трофей, а към днешна дата броят на отличията в Големия шлем на световния номер едно вече наброя рекордните 22 титли.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Феномен в Монако: Музети стана първият без загубен гейм от 26 години и ще срещне Джокович Мартин Петков
Теми:  
atp | алекс кореча | лоренцо музети | монте карло | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook