Феноменален Адриан Андреев записа първа победа на ниво АТП!

от в 13:47 на 06.01.2021
Калоян Соколов

Адриан Андреев записа най-бляскавата победа в своята кариера, надигравайки Лукас Клейн с 6:3 7:6(7) на старта на квалификациите на АТП надпреварата в Анталия. Това е първи успех за българина на това ниво в неговата кариера, а в спор за място в основната схема той ще срещне италианеца Андреа Вавасори.

Срещата стартира отлично за софиянеца, който реализира ранен пробив и впоследствие го затвърди, след като пласира елегантна къса топка в едно от най-продължителните разигравания за целия двубой. Седмият поставен обаче реагира мигновено и обърна резултата до 3:2 в своя полза, служейки си отлично с началния си удар.

Андреев не се смути от обрата в хода на събитията и продължаваше да се придвижва отлично по корта, като почти не допускаше непредизвикани грешки. Страхотната му защита на моменти караше Клейн да губи търпение и родният ни представител закономерно спечели откриващата част, реализирайки серия от четири поредни гейма.

Вторият сет отново започна чудесно за Ади и той се откъсна напред с 2:0, само че последва моментален рибрейк. Българинът все пак продължаваше да бъде по-стабилен от своя опонент и възстанови преднината си с брейк за 4:2. Последва тежък сервис гейм, в който 20-годишният състезател трябваше да отразява точки за пробив, но всичко завърши благополучно и той застави опонента си да подава за оставане в мача.

Словакът показа характер и спаси два мачбола, а в този момент сякаш нервите взеха връх над младока и той предаде сервиса си със последователни двойни грешки. Подемът в играта на Клейн продължи и той възвърна паритета в резултата при 5:5. Точно в този момент българинът показа страхотен характер, отърсвайки се от негативните емоции и съумя да доведе сблъсъка до триумфален за него завършек.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Феноменален Адриан Андреев записа първа победа на ниво АТП! Калоян Соколов
Теми:  
atp | адриан андреев | анталия | бг тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook