Феноменален Дженсън Бруксби шокира четвъртфиналист от Уимбълдън!

от в 11:14 на 06.08.2021
Диана Андреева

Невероятното представяне на Дженсън Бруксби във Вашингтон продължава. В среща от осминафиналите американецът надделя над поставения под номер две Феликс Оже-Алиасим в два сета – 6:3 6:4. Младият американец, който се представя отлично тази година, не остави никакви шансове на съперника. Разнообразната му и стабилна игра го изведе до първа победа над играч от топ 50 и дебютно класиране на четвъртфинал на турнир от сериите ATP 500.

Американецът сервираше отлично по време на цялата среща, като Оже-Алиасим пропусна и две възможности за пробив, което се оказа ключово за крайния резултат. Началото на мача беше повече от перфектно за Бруксби, който поведе с 3:0 и до края на сета не позволи да бъде застигнат.

Във втория сет канадецът отново допусна ранен пробив за 0:2. Макар и да имаше възможности да възвърне паритета в резултата, световният номер 15 не се възползва, като голяма роля за това имаше безгрешната игра на Дженсън от основната линия. Така в крайна сметка Бруксби се поздрави с най-голямата победа в кариерата си и в четвъртфиналната фаза ще срещне австралиеца Джон Милман.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Феноменален Дженсън Бруксби шокира четвъртфиналист от Уимбълдън! Диана Андреева
Теми:  
дженсън бруксби | тенис турнир във вашингтон | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook