Феноменален Симон-Антони Иванов достигна първи финал в кариерата си!

от в 16:20 на 08.05.2021
Петър Томов

20-годишният Симон-Антони Иванов достигна до финала на турнира от категория M15 в Кайро след двусетов успех над намиращия се с 500 места по-напред в ранглистата Оливър Крофорд. Седмата ракета на България се наложи с 7:5 6:4 над втория поставен в схемата американец, за да запише седма поредна победа на клея в египетската столица, с която той ще дебютира в Топ 900 когато световната ранглиста бъде обновена в началото на следващата седмица. В спор за титлата, Иванов ще се изправи срещу бразилеца Матеуш Пучинели де Алмейда, който е юношески шампион на двойки от Ролан Гарос 2019. 

Българинът навлезе по-добре в срещата и съумя да спечели подаването на съперника си още в първия гейм. Последваха безпроблемни геймове за сервиращите, след които резултатът беше 5:4 за Симон, който сервираше за затваряне на частта. За жалост, нашето момче допусна първата си двойна грешка в много неподходящ момент и Крофорд успя да върне пробива. Светкавичен рибрейк в последвалия гейм обаче позволиха на Иванов отново да сервира за спечелване на сета, като този път българинът беше безкомпромисен на свое подаване и записа първия сет на сметката си.

Крофорд взе медицински таймаут в паузата между сетовете, но спад в играта на американецът не последва. Двамата си размениха по един пробив в началото на втората част, а разковничето в срещата настъпи в петия гейм. В него, Иванов спечели подаването на съперника си за четвърти път, и до края не позволи на Крофорд да се върне в срещата, неутрализирайки единствения брейкбол, който американецът достигна в шестия гейм. Симон успя да сложи точка на спора в десетия гейм когато на свой сервис беше безгрешен и след гейм на нула записа най-голямата победа в кариерата си! 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Феноменален Симон-Антони Иванов достигна първи финал в кариерата си! Петър Томов
Теми:  
ITF | Кайро | оливър крофорд | симон-антони иванов

Коментари





Следвайте ни в Facebook