Феноменален Циципас срази Оже-Алиасим и е на полуфинал в Барселона!

от в 17:00 на 23.04.2021
Тея Кръстева

Световният номер 5 Стефанос Циципас записа нов категоричен успех на турнира от категория ATP 500 - Barcelona Open, след като отстрани Феликс Оже-Алиасим след 6:3 6:3 и почти час и половина игра на корта. За място на финала гъркът ще спори с италианската сензация Яник Синер, която по-рано днес отстрани по страхотен начин Андрей Рубльов.

Срещата започна колебливо за гръцкия представител, който допусна изоставане с 0:40 още в първия си сервис гейм. Това отвори цели 3 последователни възможностти за комфортна преднина от 0:2 пред 20-годишния канадец, само че тогава Циципас показа защо е един от най-добрите играчи на клей в Тура и възползвайки се от комбинацията сервис - мрежа, опасността бе неутрализирана - 1:1. След това последва сериозен спад в играта на Оже-Алиасим, който подобно на гърка изостана с фамозното 0:40, само че канадецът не успя да повтори примера на своя опонент и ето, че първият пробив в срещата бе факт - 3:2. Оттам насетне Циципас не показа никакви колебания и по напълно безупречен начин отмъкна първата част, след като реализира нов брейк за 6:3.

Световният номер 20 оказа съпротива в началото на втория сет, стремейки се да възвърне интригата в двубоя, само че Стефанос имаше съвсем други планове. Гъркът наниза пробив, за да поведе в отделните геймове с 3:1, а оттам нататък задачата на 22-годишния тенисист бе единствено да не допуска грешки при своите сервис геймове. Шампионът от Мастърса в Монте Карло не допусна изненади или спадове в играта си и съвсем закономерно се класира за втори пореден полуфинал на червена настилка през този сезон.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Феноменален Циципас срази Оже-Алиасим и е на полуфинал в Барселона! Тея Кръстева
Теми:  
стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook