Ферер: Дадох всичко от себе си, гордея се с кариерата си (видео)

от в 00:20 на 26.04.2019
Георги Христов

Давид Ферер благодари на всичките си фенове в Барселона след последния си двубой в местния турнир. Достигалият до №3 в света испанец загуби в осминафиналите от Рафаел Надал. Матадора се наложи с 6:3, 6:3 по пътя си към рекордна 12-а титла в каталунската столица.

"Дадох всичко от себе си. Много съм щастлив, тъй като сбъднах мечтата си да изиграя на този корт един от последните си мачове и то срещу един от най-добрите възможни играчи.

"Краят на двубоя, когато публиката скандираше името ми, е нещо което ме прави горд и никога няма да го забравя," заяви 37-годишният тенисист.

"Ще играя оттук нататък при ветераните, за да бъда във форма. Сега се отправям към вкъщи, където ще се подготвят, ще закусвам със семейството ми и моя син, ще разхождам кучето си. Имам много какво да правя и да се уча. Мога да започна с моя английски (смее се). Когато си край семейството си, времето никога не е достатъчно," сподели самият Ферер.

"Най-тежкият мач в кариерата ми може да се счита финалът в Маями през 2013 година. Тогава загубих от Анди Мъри. Не успях да реализирам мачбол. Приключвам, обичайки тениса.

"В края, съм най-горд, че съм здрав и нямам травми. Най-специалното е, че имам хора, които ме обичат. Съжалявам ли, че не спечелих титла от Големия шлем? Не, защото дадох всичко от себе си, нямам съжаления.

"Да не спечеля Barcelona Open, губейки четири финала, е болезнено. Не успях и в Големия шлем, но загубих от легенди," допълни Ферер, който смята да се занимава още със скуош, падел и колоездене.




Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ферер: Дадох всичко от себе си, гордея се с кариерата си (видео) Георги Христов
Теми:  
барселона | давид ферер | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook