Фереро: Джокович не можеше да поддържа темпото на Карлос; при него вече има отстъпление

от в 11:43 на 16.07.2024
Калоян Соколов

Хуан Карлос Фереро вижда сериозно отстъпление във формата на Новак Джокович през 2024-та. Сърбинът достигна до първия си финал през сезона на тазгодишния Уимбълдън, но беше разгромен с 3:0 сета от Карлос Алкарас. Фереро говори за работата със своя възпитаник, разкривайки към какво се стреми в тренировъчния им съвместевен процес и също така изказа мнението си за финалния двубой на "свещената трева" отпреди два дни.

"Карлос все още не е завършил процеса на развитието си като тенисист. Той все още е само на 21 години и нямаме намерение да спираме. Най-важното е да запазя неговата мотивация и желанието му да печели всеки един турнир, в който участва, защото това става все по-трудно за топ играчите с времето. С него непрекъснато търсим място за подобрение и работим всеки един ден на максимални обороти.

Имам възможността да работя с много специален играч и се опитвам да го навигирам по най-добрия начин в това приключение, използвайки собствения си опит. Стартът със сигурност е изключително вълнуващ, но не искам да поставям прекалено голямо напрежение върху него и да правим сравнение с най-великите. Няма спор, че е невероятно потижение да имаш 4 титли от Шлема на тази възраст, само че не бива да се отнасяме прекалено много. Искам да работим спокойно и той да се забавлява на корта, докато върви по собствения си път и пише своята тенис история.

Истината, е че финалният двубой на Уимбълдън протече много изненадващо за мен. Джокович изглеждаше претоварен от самото начало и не можеше да поддържа темпото на Карлос в почти нито един момент. Вероятно Новак не беше на 100 процента и това повлия на неговото представяне, но същевременно можем да направим сравнение с финала от миналата година и не мисля, че Джокович се е приближавал до този тенис през тази година. Той е велик шампион, на когото обаче ще му става все по-трудно да поддържа този стандарт и отстъплението е видно" - коментира бившият номер едно в световната ранглиста.

Източник: Punto De Break

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Фереро: Джокович не можеше да поддържа темпото на Карлос; при него вече има отстъпление Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | новак джокович | уимбълдън | хуан карлос фереро

Коментари





Следвайте ни в Facebook