Ферер: Федерер е най-впечатляващият играч, защото превръща тениса в проста игра

от в 10:03 на 19.02.2022
Диана Андреева

Давид Ферер определено бе един от най-постоянните играчи в последното десетилетие и остави сериозна следа в световния мъжки тенис. Бивш номер три, Ферер се сбогува с АТР Тура през 2019-а, приключвайка кариерата си с общо 27 титли и един финал на ниво Голям шлем. В скорошно интервю испанският състезател си припомни най-успешните си години на корта, а ето какво точно сподели той пред Ubitennis:

"Роджър Федерер безспорно е човекът, който ме мотивираше най-силно в хода на моята кариера. Когато наблюдавах играта на Роджър, винаги се впечатлявах колко елементарно изглежда отстрани всичко, което той прави, макар далеч да не е така. Той е най-впечатляващият играч на всички времена. 

Няма как да бъда сигурен дали щях да имам възможност да се поздравя и с други успехи, ако бях удължил кариерата си, но това по никакъв начин не ме интересува. Аз знам, че направих всичко по силите си в АТР Тура и съм повече от щастлив, че имах привилегията да се съревновавам рамо до рамо с Голямата тройка. Когато погледна към миналото, съм наистина горд от себе си." - завършва Ферер.

Източник: Sportskeeda


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ферер: Федерер е най-впечатляващият играч, защото превръща тениса в проста игра Диана Андреева
Теми:  
голяма тройка | давид ферер | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер | ферер

Коментари





Следвайте ни в Facebook