Ферер надделя над Джазири след 15:13 в тайбрека на първия сет. Шампионът от Кордоба е аут

от в 07:22 на 13.02.2019
В
Шампионът от Кордоба миналата седмица, отпадна от Argentina Open 2019 безславно. Той отстъпи на Жоао Соуса с 6:3 6:4 за 1 час и 13 минути.Първият сет започна равностойно, а до 2:2 двамата вземаха своите подавания сравнително лесно.

Първият, който се пропука бе шампионът от Кордоба. Той стори това на два пъти след като даде сервиса си при 2:2 и 4:2.

Все пак Лондеро съумя да върне един от брейковете за 5:3, но допускайки нов пробив изпусна сета и даде аванс на Жоао.

Във втората част тенденцията с брейковете продължи, а и двамата успяха да пробият от първата се разкрила възможност.

До 4:4 повече такива възможности нямаше, а когато Соуса трябваше да сервира, за да поведе с 5:4 му се наложи да се върне от 15:40, с което португалеца се справи, а така и поведе.

В крайна сметка Жоао дори взе сета, след като при 30:30 спечели две поредни точки, а с това и победи.

Друг интересен сблъсък в програмата бе между Давид Ферер и Малек Джазири.

Испанецът се завръщаше след като не беше  играл от 9ти януари, но това не му попречи и той надделя с 7:6(13) 6:3.
Вижте как посрещнаха Ферер на корта в последното му участие в Буенос Айрес:Първата част започна добре и за двамата, а чак при 2:2 Джазири срещна първите трудности в мача на свое подаване.

Той мина през четири дюса и спаси брейкбол преди да затвори своя гейм, а тези му трудности продължиха и в следващия гейм, когато той бе пробит.

Все пак играчът от Тунис съумя да се върне реализирайки рибрейк, а с това и да навакса пасива си. До 6:6 повече пробиви нямаше, но в решаващия гейм се насладихме на много драма.

Ферер бе първия, който успя да вземе точка на сервис на противника, но това не му помогна, защото Джазири стори същото моментално. Испанецът все пак повтори, а това му даде и два сетбола, които притиснаха играча тунизиеца до стената.

Той все пак отново се върна, за да може и да стигне до точка за затваряне на часта на свой сервис при 7:6, но там пък той се пропука.

Малек реализира  минибрейкове за 10:9, 12:11 и 13:12, но в никой от случаите не успя да затвори сета, а това най-накрая стори Ферер, стигайки до едва втора такава възможност на свой сервис и така  спечели този толкова мъчителен дълъг гейм.

Във втората част брейкове не липсваха, а тя дори започна с два такива в полза на Давид, за да може той да поведе  с 3:0.

Последва по една бърза размяна на пробиви, а това доведе до 4:1, което и прерасна набързо в 5:2, а въпреки че Джазири се опита да се върне пробивайки за 5:3, то той отново не съумя да задържи подаването си и така и отстъпи в срещата.


Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Ферер надделя над Джазири след 15:13 в тайбрека на първия сет. Шампионът от Кордоба е аут В

Коментари

Следвайте ни в Facebook