Ферер с убедителен успех над Миша Зверев в Барселона

от в 16:16 на 23.04.2019
В
Давид Ферер започна последното си участие на турнира в Барселона с комфортен успех над Миша Зверев след 6:3 6:1 за 64 минути игра. Така ако Давид спечели мача си от втория кръг срещу 15-тия поставен Лука Пуй, а Надал спечели срещу Леонардо Майер, в третия кръг в каталунския град ще станем свидетели на повторение на финала от 2008-ма, 2009-та, 2011-та и 2012-та, а именно - сблъсък между Надал и Ферер, като всичките заключителни мачове в Барселона са били спечелвани от ,,Матадора"!

Ферер започна мача с ранен пробив, реализирайки брейка от четвъртия си брейкшанс, за да поведе с 2:0. Скоро испанецът се откъсна с три гейма преднина, когато той получи и три поредни възможности за двоен пробив и аванс от 4:0 гейма, но ефективна игра на левичаря, както и няколко неотразими начални удара, спасиха германеца от изоставане с нов брейк, като скоро Миша се записа и в резултата на двубоя.



Още повече - при 4:2 Зверев от своя страна се сдоби с три поредни възможности за пробив, но този път бе ред на Ферер да спечели сервис гейма си след изоставане с 0:40. До края на сета двамата не срещаха трудности в подаванията си, с което испанският ветеран прибави първата част към сметката си.



Втората част се оказа далеч по-лесна за Давид, който след като загуби първия гейм при посрещане, включи на прекалено високи обороти за своя съперник, като Зверев просто не намираше отговор на играта на испанеца. Така Ферер реализира впечатляващата серия от шест поредни спечелени гейма, с което ветеранът се поздрави с успеха в тази среща под бурните овации на домашната си публика.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ферер с убедителен успех над Миша Зверев в Барселона В

Коментари





Следвайте ни в Facebook