Фереро: Алкарас е готов за номер едно в света; може да спечели 30 титли от Шлема

от в 08:11 на 10.09.2022
Калоян Соколов

Хуан Карлос Фереро е една от основните причини за невероятното развитие на Карлос Алкарас. Бившият номер едно веднага вижда огромния потенциал на тийнейджъра и започва постоянна работа с него, още когато настоящият номер четири се състезава при юношите. Тогава мнозина не разбират решението на Фереро, имайки предвид неговата репутация на елитен треньор, който доскоро е работел със самия Александър Зверев, но се оказва, че доверието на някогашния шампион от Ролан Гарос към младока е било напълно оправдано и в момента двамата берат плодовете от съвместното си сътрудничество. Специалистът пък не крие високите си очаквания към своя подопечен, споделяйки следното за него пред сайта на ATP:

"Психологически Карлос е готов да стане номер едно в света, но трябва да продължи с упоритата работа и да остане смирен. Разбира се, то евентуално достигане до първата позиция би било изключително специално постижение, защото само 26 души досега са го правили в Откритата ера на тениса. Ние обаче не изпреварваме събитията и гледаме да не говорим на тази тема. Наясно сме какви са неговите възможности, но това не измества фокуса ни от работния процес, в който той е напълно вглъбен и непрекъснато подобрява своята игра.

Именно работната етика превръща Карлитос в толкова специален талант и бих искал да го видя как печели 30 титли от Големия шлем. Вярвам, че може да го стори. Неговите качества са предпоставка да се превърне в доминираща фигура, но не искам ситуацията да се преекспонира, за да не изчезна спокойствието от играта му. Първата стъпка е да спечелим дебютна титла от Големия шлем, като определено сме на правилен път. Мачът със Синер беше невероятен, защото подобен интензитет е голяма рядкост. Карлос трябваше да премине през много тежки моменти, само че се надмина на ментално ниво и съм оптимист за развръзката на тазгодишния US Open" - завърши легендата на световния тенис.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фереро: Алкарас е готов за номер едно в света; може да спечели 30 титли от Шлема Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2022 | интервюта | карлос алкарас | хуан карлос фереро

Коментари





Следвайте ни в Facebook